Pilootproject inclusieve jeugdbewegingen

 

De jeugddienst start in samenwerking met een aantal Halse jeugdwerkers en jeugdbewegingen vanaf 2019 met een nieuw pilootproject omtrent “inclusieve jeugdbewegingen”. Een inclusieve jeugdbeweging is een jeugdbeweging die een aanbod heeft voor kinderen en jongeren met een beperking. Dit pilootproject zal tweeledig zijn:

 

 

 

·         Het opstarten van een aparte werking voor kinderen met een beperking:

 

Vanaf september 2019 zal er een aparte werking worden opgericht die zich uitsluitend richt op kinderen en jongeren met een beperking. In het voorjaar van 2019 zullen de krijtlijnen hiervoor getekend worden. Op zaterdag 11 mei 2019 wordt er een infomoment en startactiviteit gehouden van 14u tot 17u en in de lokalen en terreinen van speelplein Joepie. Hierbij kunnen kinderen en jongeren met een beperking reeds eens deelnemen aan een aantal activiteiten terwijl de ouders een woordje uitleg krijgen over de toekomstige werking.  Meer informatie over deze startdag volgt later nog. 

 

 

 

·         Het inclusiever maken van de reeds bestaande jeugdbewegingen:  

 

Tijdens de maanden april, mei en juni 2019 kunnen kinderen en jongeren met een beperking aansluiten bij reeds 4 bestaande jeugdbewegingen die 1x per maand hun deuren openen voor deze kinderen en jongeren. Met of zonder aparte begeleider  kunnen ze een namiddag  aansluiten bij de reguliere werking. Na deze testfase zal dit pilootproject geëvalueerd worden, om in september 2019 weer van start te gaan. 

 

 

 

             Voor bijkomende informatie kan u steeds terecht bij de jeugddienst via jeugd@halle.be of 02 365 9830.