Zennetoer

Najaar 2014

Zennetoer wil hét muziekconcours van de regio Pajottenland/Zennevallei zijn.
Een wedstrijd waarbij nieuwe, jonge muziekbands een kans krijgen hun muziek voor te stellen aan het publiek in 5 preselecties en een finale. Ze kunnen onder professionele omstandigheden podiumervaring opdoen en worden beoordeeld door een professionele jury (‘eerste prijs’, ‘meest beloftevolle groep’) en door het publiek (‘publieksprijs’).

 

Na vijf edities is de muziekwedstrijd Zennetoer tot een echt kwaliteitsmerk voor jong talent uitgegroeid. Stuk voor stuk slagen de winnaars (Lapaz, Zonko, Aedo, Too Much & The White Nots en Let Lewis Live) er in om hun glansprestaties door te zetten en ook buiten de provincie- en zelfs landsgrenzen menig hart te veroveren.

 

In de zesde editie van Zennetoer, die in oktober 2012 van start gaat, blijven de ingrediënten bewaard die van Zennetoer zo’n sterk project maken: kwaliteitsvolle speelkansen, een deskundige jury en een rijk gevulde prijzenpot. Tegelijk keert de muziekwedstrijd terug naar haar essentie: een podium bieden aan jonge bands uit de streek. Meer dan ooit loopt onze regio immers over van jong talent. En meer dan ooit is dat talent op zoek naar speelplekken.

 

Heel bewust kiest Zennetoer dit jaar opnieuw voor bands met een gemiddelde leeftijd lager dan 30. Op die manier blijft de drempel laag voor iedereen. Daarnaast focust Zennetoer op bands waarvan minstens één groepslid afkomstig is uit de regio Pajottenland/Zennevallei. Ook groepen uit Asse en de 19 Brusselse gemeenten kunnen inschrijven. Op die manier treedt elke band ook echt op in een preselectie dicht bij zijn thuisbasis, en krijgt het publiek groepen uit eigen streek te zien.

 

Op het einde van de rit gaat één band naar huis als winnaar van Zennetoer. Alle finalisten delen in de prijzen. En daar blijft het niet bij: Eén beloftevolle band wordt door de jury uitgekozen om via intensieve en professionele coaching verder te groeien.

 

Bezoek Zennetoer op Facebook.

 

Wanneer:
  • 06 okt 2012
  • 19 okt 2012
  • 03 nov 2012
  • 17 nov 2012
  • 01 dec 2012
  • 05 jan 2013

Ken je deze al?